Exclusief Tuinontwerp

Van Mierlo Tuinen | Verbinding Ontwerp

Een mooie tuin begint bij een gedegen ontwerp.

Een helder concept waarin mens, natuur en architectuur als vanzelf een plek krijgen. Een contrastrijk spel tussen groen, strakke lijnen en stoere details.

Wij beschouwen ons vak als een ambacht. Zowel in ontwerp als uitvoering. 
Nooit een schot door het midden. Maar authentieke plekken die wars zijn van traditie en ‘natuurlijke wellness’ creëren.

Jullie tuinontwerp wordt met de hand vervaardigd. Eventueel aangevuld met een digitaal ontwerp voor een bouwwerk en een beplantings- of verlichtingsplan. 
Oude technieken worden gecombineerd met nieuwe. Potlood en gum, autocad en Apple.

Noël van Mierlo:
‘Door jullie tuin handmatig te ontwerpen heb ik het project letterlijk in de vingers. Tuinarchitectuur is een ambacht en bij mij in goede handen.’


De weg naar uw persoonlijke buitenplek:

Een buitenruimte heeft ruimte nodig om te groeien. Net als een idee.
Een standaard werkwijze hanteert Van Mierlo Tuinen niet. Wel een volgorde.
Stap voor stap werken we naar een perfect eindresultaat.
Met soms een zijpad of sprongetje.

ONTWERP FASE:

Stap 1: kennismaking

Tijdens het eerste gesprek op locatie wordt gedurende een helder gesprek duidelijk wat je verwacht van de nieuwe buitenruimte. Er wordt gesproken over de kansen, gebruik, ingrediënten, sfeer en budget.

Hoe ziet jouw ontspanning er uit na een dag hard werken? Wat betekent thuis en buiten zijn voor jou, voor jullie kinderen? Welke sfeer mag de buitenruimte ademen? Wat past nou echt bij jou!

Stap 2: inventarisatie en prijs

Na een scherpe analyse van de persoonlijke wensen en de vaste gegevens zoals pand en omgeving wordt in heldere bewoordingen de opdracht geformuleerd. Dit resulteert in een nadere omschrijving van het werk, de daarvoor vereiste tijd en de ontwerpkosten.
Je wordt gevraagd hieraan jouw goedkeuring te geven.

Stap 3: schetsontwerp tuin

Na schriftelijk akkoord wordt aan de hand van de analyse een schetsplan gemaakt. Een ruimte-indeling op schaal. Aan de hand van handgetekende schetsen en foto’s wordt duidelijk wat het eindbeeld gaat worden.

De ervaring leert dat de eerste schets een heleboel duidelijk maakt. Wat eerst nog in je hoofd zat staat nu op papier en je mag er natuurlijk wat van vinden. Met jouw opmerkingen kan de sprong gemaakt worden naar het definitieve plan.

Stap 4: definitief tuinontwerp

Het definitieve ontwerp omvat een handgetekende presentatietekening van de plattegrond(en) op schaal. Aangevuld met verhelderende perspectieftekeningen, doorsneden of aanzichten.VM Tuinen | tuinarchitect - tuinarchitectuur - tuinpaviljoen - japanse tuin


AANVULLENDE PLANNEN:

Beplantingsplan

Nu het tuinontwerp klaar is kennen we de gewenste groenstructuur van de buitenplek.  Er wordt samen met de klant een lijst opgesteld van wensen waar we mee aan de slag gaan. Hou je van tuinieren of verkies je een onderhoudsvriendelijke tuin?

Om de beste resultaten te behalen werk ik al jaren nauw samen met een groenexpert. Samen hebben we een enorme reikwijdte als het gaat om beplanting. We werken met natuurlijke- en prairiebeplanting, zaad- en bermmengsels, maar beheersen uiteraard ook de meer gecultiveerdere vormen.

Het definitieve beplantingsplan omvat een digitale map met tekeningen op schaal, met bijbehorende omschrijvende plantlijsten.

Van Mierlo Tuinen | Beplantingsplan

Verlichtingsplan

Hoe krijg ik die bomenpartij mooi aangelicht? Hoe zorg ik ervoor dat ik veilig achterom het huis kan? Hoe breng ik sfeer in mijn tuin als ik ’s avonds wil loungen?

Een tuin wordt niet alleen overdag gebruikt, maar vaak ook ’s avonds. Hierbij is zowel praktische-  als sfeerverlichting belangrijk. Licht zorgt voor veiligheid, oriëntatie. Vestigt de aandacht op onderdelen of laat ze donker, wekt emoties op. Natuurlijk licht nemen we zoals het komt, kunstlicht zetten we naar onze hand.

Als het tuinontwerp gereed is kunnen we samen kijken hoe de tuin verlicht dient te worden. Een helder plan waar gekeken wordt naar de functionaliteit, het gebruik en de sfeer.

Voor het beste resultaat werken we graag samen met professionele lichtarchitecten.

Klik op onderstaande foto voor een mooie verlichtingsreportage.

Van Mierlo Tuinen | Verlichtingsplan

klik op de foto voor een verlichtingsreportage

Van Mierlo Tuinen is een begrip

Het staat voor een unieke identiteit van uw buitenruimte.
Tuinen waarin mens, natuur en architectuur elkaar als vanzelf vinden.