De Liskeshoeve | Duurzaamste Tuin 2012

Liskeshoeve 21 copy

Opdrachtgever: Liskeshoeve Nederweert
Award:
Duurzaamste Tuin van Nederland 2012
Architect
: Nexit Architecten
Uitvoering: Van Mierlo Tuinen | 2007 + 2009
Beplantingen en advies: Ruurd van Donkelaar
Fotografie: in samenwerking met Phillipe Perdereau


In de media: Deze tuin heeft verschillende keren de publiciteit gehaald: Voorjaar 2017  verschijnt deze tuin in het gerenommeerde Duitse tuinmagazine GDI, de tuin mag natuurlijk niet ontbreken in het Jaarboek Tuinen 2013, en in het vakblad Tuinpro wordt in een prachtig artikel uitgelicht hoe de competitie Duurzaamste Tuin 2012 is verlopen.

2017 | Reportage Garten Design Inspiration
2013 | Jaarboek Tuinen
2012 | Tuinpro – Uitreiking duurzaamste Tuin van Nederland


 


 

Winnaar Duurzaamste Tuin van Nederland

Dit bijzondere project is een mooie samenwerking tussen eigenaar, architect en VM Tuinen, met een resultaat waar we trots op zijn.

Een langgekoesterde droom wordt in 2007 vervuld met de spectaculaire verbouwing van de Liskeshoeve. Het terrein van ongeveer 5000m2 rondom de zeer moderne hoeve is grotendeels “teruggegeven” aan de Peel. Authentiek met leemvijver, Berk, Eik en het Pijpestrootje. Verder is het gehele terrein grotendeels ingezaaid met prachtige bloemenmengsels wat de landelijkheid van het buitengebied extra benadrukt.

Een duurzame tuin waarin kunst, milieu, ecologie en architectuur de hoofdrol spelen.

 

Atelier | Galerie VONC is gelegen op de Liskeshoeve, een moderne boerderij midden in de prachtige Peel natuur. Het gezellige atelier is voorzien van een ruime, overdekte buiten-werkruimte. Atelier | Galerie VONC bevindt zich op Schoor, een kerkgehucht vlakbij Nederweert in Midden Limburg en biedt je de mogelijkheid je creativiteit te ontdekken of verder te ontwikkelen door middel van cursussen, en workshops schilderen of beeldhouwen. Ook organiseert atelier VONC masterclasses en inspiratie workshops.

VONC staat voor Vitaliteit, Ontwikkeling, Natuur en Creativiteit.

 

Van Mierlo Tuinen is een begrip

Het staat voor een unieke identiteit van uw buitenruimte.
Tuinen waarin mens, natuur en architectuur elkaar als vanzelf vinden.