Interview
met ons bureau

Wat betekent ‘Experience your Nature’ eigenlijk? Wat maakt dat een tuin in balans is?  Maar ook, hoe ziet de ideale tuinbeleving eruit?  En wat betekent een goede samenwerking? Daar kom je alleen achter door het Noël van Mierlo zelf te vragen.

Experience your nature
Noël: “Ik neem je graag mee in mijn visie over tuinarchitectuur. Deze is ontstaan tijdens mijn reizen door landen waar natuur veel vanzelfsprekender is dan hier. Canada, VS, Australië, Scandinavië; het gevoel dat deze rijkdom aan flora en fauna mij gaf, vond ik fascinerend en wil ik overbrengen in mijn ontwerpen. Het uit zich in tuinen met een rijke natuurbeleving. Een duurzame wellness plek waar je wordt ondergedompeld in rust, luxe en comfort. Een loungeterras aan een natuurlijke zwemvijver, een sfeervol haardvuur onder een stoere overkapping, of een heerlijke sauna met een prachtig panorama; ik vind het een voorrecht om met de natuur als instrument te werken aan een nieuw thuis. Daarnaast vind ik het belangrijk om mijn klanten te laten ervaren wat natuur met je als mens kan doen.

“Een tuin neemt een belangrijke plek in ons leven in. Ze leent zich bij uitstek om in te aarden. Om zó dicht bij je eigen natuur te komen.”


Mens, natuur en architectuur
Een goede tuin is in balans. Essentieel in ieder ontwerp is dat mens, natuur en architectuur met elkaar in verbinding staan. De ideale tuinbeleving ervaar je in mijn ogen als je naar een tuin kunt kijken terwijl je er zelf onderdeel van bent. Onze designs maken verbinding met de bestaande architectuur en nieuwe bouwwerken ontwerpen en passen we stijlvol in het totaal. Naast een verlengstuk van het huis moet de tuin vooral onderdeel worden van jouw manier van leven; jij speelt de hoofdrol in ons ontwerp. Vanuit die gedachte ontstaat een groene buitenruimte waarin ook echt geleefd mag worden.

“Naast een verlengstuk van je huis moet de tuin ook onderdeel worden van jouw levensstijl.”

 

Tuinbeleving
In onze ontwerpstijl durven we door onze kennis en ervaring létterlijk buiten de perken te denken. De dingen net even wat anders te doen. Dat zit dan weer een beetje in ónze natuur. Je ziet dat de tuin een steeds belangrijkere plek krijgt in ons leven in. Ze leent zich dan ook bij uitstek om in te aarden. Om zo dicht bij je éigen natuur te komen. De seizoenen spelen hierbij een belangrijke rol. Ik wil ze het podium geven dat ze verdienen. Soms expressief. Soms ingetogen. Maar altijd vol leven. Een tuin geeft je jaarrond iets is om naar uit te kijken, je over te verwonderen. Een tuin kan je laten verdwalen in gedachten, maar vooral weer thuis laten komen. Een levend schilderij.

“We durven door onze kennis en ervaring létterlijk buiten de perken te denken. De dingen net even wat anders te doen. Dat zit dan weer een beetje in ónze natuur.”


Op avontuur
Mijn tuinen beleef je dus niet alleen vanuit een tuinkamer, maar zijn vooral bedoeld om te ontdekken. Een spiegelende zwemvijver met zwevende stalen brug. Een heldere zichtlijn. Een kabbelende waterstroom met zwerfkeien. Glooiende paden, volwassen bomen en stoere architectuur. Alles nodigt uit om op avontuur te gaan. Overal waar je kijkt ‘gebeurt’ iets en alle elementen staan met elkaar in verbinding wat zorgt voor een harmonieus geheel. Bekijk onze tuinen en zie met eigen ogen wat we bedoelen.

Synergie
De mooiste tuinen ontstaan door een goede samenwerking. Een vruchtbare synergie die ontstaat door kennis en kunde op alle niveaus samen te brengen. Beschouw ons naast ontwerper ook als de regisseur van je tuin. Als geen ander begrijpen wij dat je op zoek bent naar partijen die ons ontwerp op de juiste manier kunnen vertalen naar de werkelijkheid. Gepassioneerde mensen met toewijding en vakkennis. Professionals die snappen wat goed communiceren betekent en echt iets toe te voegen hebben. Ik help je graag met het maken van de beste keuzes.

“We gaan samen voor een tuin die op alle fronten klopt en met de jaren alleen maar mooier wordt.”


Klik op onderstaande foto voor een mooi artikel over ons bureau:

Contact

Klaar voor een natuurlijke wellness beleving in uw eigen tuin?

Van Mierlo Tuinen
Experience
your Nature.

Spoorlaan 3
5751 JM
Deurne

T: +31 0493 84 38 45
M: +31 06 839 839 56
E: info@vanmierlotuinen.nl

Van Mierlo Tuinen is een modern en ervaren ontwerpbureau. Uw tuin is bij ons in goede handen. We zullen u op creatieve wijze verrassen op een manier die echt bij u past.

Wilt u meer informatie of een vrijblijvend gesprek? Neem gerust contact met ons op.

    Lees in onze privacyverklaring hoe we de gegevens uit dit formulier verwerken.