De Liskeshoeve _ winnaar duurzaamste tuin 2012

navigatie naar links
navigatie naar rechts


De Liskeshoeve _ Winnaar duurzaamste tuin 2012

In 2007 gaat een langgekoesterde droom van de eigenaren van de Liskeshoeve in vervulling met een spectaculaire verbouwing. Het resultaat is een stoere moderne langgevelboerderij met grote raampartijen. Aan ons de taak om het omliggende terrein op een passende manier vorm te geven.

Omdat de hoeve is gelegen in het Peelgebied hebben we besloten om het terrein van ongeveer 5000m2 grotendeels “terug te geven” aan de Peel. Authentiek met leemvijver, Berk, Eik en Pijpestrootjes die verderop uit de Peel waren gerooid. Verder is het terrein grotendeels ingezaaid met prachtige bloemenmengsels wat de landelijkheid van het buitengebied extra benadrukt. De zichtlijnen vanuit de woning zijn op een bijzondere manier doorgetrokken in het tuinontwerp. Straks en organisch, open en intiem worden afgewisseld.

Het atelier van galerie VONC waar cursussen schilderen en beeldhouwen worden gegeven is op een natuurlijke manier ingebed. Zo hebben we gekozen voor een karrenspoor in plaats van verharding om naar het atelier te komen. Cursisten kunnen net als de eigenaren een avontuurlijk ronde door de tuin lopen langs het water via spannende gemaaide paadjes. Elke week groeit of bloeit er weer iets nieuws. Kortom een bijzondere tuin om te ontdekken en in te aarden.

Een duurzame tuin waarin kunst, milieu, ecologie en architectuur de hoofdrol spelen. In 2012 ontvingen we de award voor Duurzaamste Tuin 2012.

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Award
2012 | Winnaar Duurzaamste Tuin van Nederland

Publicaties
GDI _ Ein stuck Natur
Juryrapport _ Duurzaamste Tuin van Nederland 2012
Jaarboek Tuinen _ De Liskeshoeve


Tuinontwerp/uitvoering
Van Mierlo Tuinen

Beplantingsadvies
Ruurd van Donkelaar

Architect woonhuis
NMLX Architecten

Fotografie
Noël van Mierlo ism Phillipe Perdereau

Film
Noël van Mierlo

Contact

Klaar voor een natuurlijke wellness beleving in uw eigen tuin?

Van Mierlo Tuinen
Experience
your Nature.

Spoorlaan 3
5751 JM
Deurne

T: +31 0493 84 38 45
M: +31 06 839 839 56
E: info@vanmierlotuinen.nl

Van Mierlo Tuinen is een modern en ervaren ontwerpbureau. Uw tuin is bij ons in goede handen. We zullen u op creatieve wijze verrassen op een manier die echt bij u past.

Wilt u meer informatie of een vrijblijvend gesprek? Neem gerust contact met ons op.

    Lees in onze privacyverklaring hoe we de gegevens uit dit formulier verwerken.