De Liskeshoeve _ Winnaar duurzaamste tuin 2012

Een hedendaagse langgevelboerderij gelegen te midden van het schilderachtige Peelgebied in Noord-Limburg. Hier hebben we bewust gekozen om het terrein van ongeveer 5000m2 grotendeels terug te geven aan de natuurlijke pracht van de Peel. Authentiek met een leemvijver, Berk, Eik en Pijpestrootjes die elders in de Peel waren verzameld. Bovendien is het terrein rijkelijk ingezaaid met prachtige bloemenmengsels die de landelijke charme van het omringende gebied extra benadrukken. De zichtlijnen vanuit de woning worden op een unieke manier voortgezet in het tuinontwerp, waar strakke en organische vormen elkaar afwisselen, en open ruimtes harmonieus overgaan in intieme hoekjes.

Het atelier van galerie VONC waar cursussen schilderen en beeldhouwen worden gegeven is op een natuurlijke manier ingebed. Zo hebben we bijvoorbeeld gekozen voor een karrenspoor in plaats van een verhard pad naar het bijgebouw. Cursisten kunnen net als de eigenaren een avontuurlijke wandeling maken door de tuin langs het water, via spannende gemaaide paadjes. Elke week ontluikt er wel iets nieuws in deze levendige omgeving. Kortom, een tuin die uitnodigt tot ontdekken en tot rust komen.

Dit is een duurzame tuin waarin kunst, milieu, ecologie en architectuur de hoofdrol spelen. Het is dan ook met trots dat we in 2012 bekroond zijn als de Duurzaamste Tuin.

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Award
2012 | Winnaar Duurzaamste Tuin van Nederland

Publicaties
GDI _ Ein stuck Natur
Juryrapport _ Duurzaamste Tuin van Nederland 2012
Jaarboek Tuinen _ De Liskeshoeve


Tuinontwerp/uitvoering
Van Mierlo Tuinen

Beplantingsadvies
Ruurd van Donkelaar

Architect woonhuis
NMLX Architecten

Fotografie
Noël van Mierlo ism Phillipe Perdereau

Film
Noël van Mierlo

Contact

Klaar voor een natuurlijke wellness beleving in uw eigen tuin?

Van Mierlo Tuinen
Experience
your Nature.

Spoorlaan 3
5751 JM
Deurne

T: +31 0493 84 38 45
M: +31 06 839 839 56
E: info@vanmierlotuinen.nl

Van Mierlo Tuinen is een modern en ervaren ontwerpbureau. Uw tuin is bij ons in goede handen. We zullen u op creatieve wijze verrassen op een manier die echt bij u past.

Wilt u meer informatie of een vrijblijvend gesprek? Neem gerust contact met ons op.

    Lees in onze privacyverklaring hoe we de gegevens uit dit formulier verwerken.