Werkwijze tuinontwerp

De weg naar uw persoonlijke buitenplek:

Een buitenruimte heeft ruimte nodig om te groeien. Net als een idee.
Een standaard werkwijze hanteert Van Mierlo Tuinen niet. Wel een volgorde.
Stap voor stap werken we naar een perfect eindresultaat.
Met soms een zijpad of sprongetje.ONTWERP FASE:

Stap 1: kennismaking

Tijdens het eerste gesprek op locatie wordt gedurende een helder gesprek duidelijk wat je verwacht van de nieuwe buitenruimte. Er wordt gesproken over de kansen, gebruik, ingrediënten, sfeer en budget.
Hoe ziet jouw ontspanning er uit na een dag hard werken? Wat betekent thuis en buiten zijn voor jou, voor jullie kinderen? Welke sfeer mag de buitenruimte ademen? Wat past nou echt bij jou!

Stap 2: inventarisatie en prijs

Na een scherpe analyse van de persoonlijke wensen en de vaste gegevens zoals pand en omgeving wordt in heldere bewoordingen de opdracht geformuleerd. Dit resulteert in een nadere omschrijving van het werk, de daarvoor vereiste tijd en de ontwerpkosten.
Je wordt gevraagd hieraan jouw goedkeuring te geven.

Stap 3: Voorlopig ontwerp tuin

Na schriftelijk akkoord wordt aan de hand van de analyse een schetsplan gemaakt. Een ruimte-indeling op schaal. Aan de hand van handgetekende schetsen en foto’s wordt duidelijk wat het eindbeeld gaat worden.
De ervaring leert dat de eerste schets een heleboel duidelijk maakt. Wat eerst nog in je hoofd zat staat nu op papier en je mag er natuurlijk wat van vinden. Met jouw opmerkingen kan de sprong gemaakt worden naar het definitieve plan.

Stap 4: definitief tuinontwerp

Het definitieve ontwerp omvat een handgetekende of digitale werktekening van de plattegrond(en) op schaal. Aangevuld met verhelderende perspectieftekeningen, doorsneden of aanzichten.

Onderstaande video geeft een goede impressie van de mogelijkheden:AANVULLENDE PLANNEN:

Architectuur in de tuin

Door onze passie voor vorm en architectuur zijn er door de jaren heen veel mensen blij gemaakt met een overkapping, tuinhuis, poolhouse, buitenverblijf of sauna.
Onze bouwwerken kenmerken zich door gebruik van pure, eerlijke materialen en aandacht voor het stoere detail. Ambachtelijke bouwwerken gemaakt voor mensen, door mensen.
De meerwaarde van een bouwwerk van onze hand schuilt in de kennis van zowel natuur als architectuur. Hierdoor wordt elk bouwwerk perfect ingepast en mooi gepresenteerd.

Beplantingsplan

Nu het tuinontwerp klaar is kennen we de gewenste groenstructuur van de buitenplek.  Er wordt samen met de klant een lijst opgesteld van wensen waar we mee aan de slag gaan. Hou je van tuinieren of verkies je een onderhoudsvriendelijke tuin?
Om de beste resultaten te behalen werk ik meer dan tien jaar nauw samen met een groenexpert. Samen hebben we een enorme reikwijdte als het gaat om beplanting. We werken met natuurlijke- en prairiebeplanting, zaad- en bermmengsels, maar beheersen uiteraard ook de meer gecultiveerdere vormen.

Het definitieve beplantingsplan omvat een digitale map met tekeningen op schaal, met bijbehorende omschrijvende plantlijsten.

Verlichtingsplan

Hoe krijg ik die bomenpartij mooi aangelicht? Hoe zorg ik ervoor dat ik veilig achterom het huis kan? Hoe breng ik sfeer in mijn tuin als ik ’s avonds wil loungen?

Een tuin wordt niet alleen overdag gebruikt, maar vaak ook ’s avonds. Hierbij is zowel praktische-  als sfeerverlichting belangrijk. Licht zorgt voor veiligheid, oriëntatie. Vestigt de aandacht op onderdelen of laat ze donker, wekt emoties op. Natuurlijk licht nemen we zoals het komt, kunstlicht zetten we naar onze hand.

Als het tuinontwerp gereed is kunnen we samen kijken hoe de tuin verlicht dient te worden. Een helder plan waar gekeken wordt naar de functionaliteit, het gebruik en de sfeer.
Voor het beste resultaat werken we graag samen met professionele lichtarchitecten.


DE REALISATIE VAN JULLIE DROOMTUIN.

Een goed ontwerp is nog geen mooie tuin.

Wie een mooie tuin ambieert heeft ook voor de uitvoering een vakman nodig die zijn vak verstaat. Een professional die met de juiste aandacht en liefde voor zijn vak werkt aan uw nieuwe thuis. Een tuin realiseren lijkt misschien eenvoudig, maar er komt erg veel bij kijken!

Door jarenlange ervaring als hovenier, eigenaar van een hoveniersbedrijf en winnaar van diverse tuin-awards weten we precies wat er nodig is om een tuin te creëren die het verschil maakt. Een duurzame tuin zoals het hoort; met goed uitgewerkte detaillering die met de jaren alleen maar mooier wordt.

Van Mierlo Tuinen heeft een landelijk netwerk van uitstekende uitvoerende partijen. Partijen die snappen wat samen-werken echt betekend en pro-actief zijn in communicatie naar klant en ontwerper.

Als onafhankelijke adviseur ben ik er voor jullie. Samen kijken we op welke manier jullie toekomstige tuin kan worden gerealiseerd.

Uitvoering kan op verschillende manieren:

  • Ik zorg na gereedkomen van het definitieve ontwerp voor één of meer gespecificeerde, vrijblijvende offertes voor de realisatie van de nieuwe tuin.
    Jullie geeft aan waar het ambitieniveau ligt, ik zorg er voor dat de bekende appels met appels worden vergeleken.
  • Bij de daadwerkelijke aanleg van de tuin begeleid Van Mierlo Tuinen de voortgang op basis van regie.
    Zo kijkt er een professional met jullie mee om de uitvoering van het ontwerp te laten slagen.

 

Contact

Klaar voor een natuurlijke wellness beleving in uw eigen tuin?

Van Mierlo Tuinen
Experience
your Nature.

Spoorlaan 3
5751 JM
Deurne

T: +31 0493 84 38 45
M: +31 06 839 839 56
E: info@vanmierlotuinen.nl

Van Mierlo Tuinen is een modern en ervaren ontwerpbureau. Uw tuin is bij ons in goede handen. We zullen u op creatieve wijze verrassen op een manier die echt bij u past.

Wilt u meer informatie of een vrijblijvend gesprek? Neem gerust contact met ons op.

    Lees in onze privacyverklaring hoe we de gegevens uit dit formulier verwerken.