Bostuin met Red Cedar Cabin

navigatie naar links
navigatie naar rechts

Deze tuin is geïnspireerd op de American Woodland Garden, oftewel een Amerikaanse bostuin. De klant heeft jaren in de States gewoond en herkende in ons werk de vanzelfsprekende natuur van het Amerikaanse continent. Hun vraag was om de bestaande garage uit te breiden, te kijken naar een geschikte plek voor een zwembad en overkapping, en om te kijken of we een natuurlijke waterloop zouden kunnen inpassen.

De garage hebben we samen met de overkapping omgetoverd tot een markante twee-eenheid. De garage is een gesloten object bekleed met Red Ceder shingles, de overkapping is de opengewerkte versie. Twee gebouwen als een identiteit, waar de liefde voor architectuur en ambachtelijk werk wordt gevierd!

De tuin heeft een natuurlijk hoogteverschil van meer dan anderhalve meter waardoor het beekje door de hele tuin kan stromen. Het gemaaide gazon in het midden van de tuin staat symbool voor de magische open plek in het bos, waar je vanuit het woonhuis en het bouwwerk naar kunt kijken, maar over de waterloop moet stappen om er te komen. Het beekje stroomt langs de overkapping en voor de erker van het typische Amerikaanse woonhuis waardoor je vanuit alle belangrijke zitplekken van de natuur kan genieten. De bestaande bomen en struiken zijn opnieuw ingepast en hier en daar aangevuld met nieuwe exemplaren zodat er een vanzelfsprekende verbinding met de omgeving is gecreëerd. Ook is er een klein zwembad ingepast, op een plek waar de zon het langste schijnt maar waar het bad niet opvalt.

 


Deze bostuin heeft een speciale plek in mijn hart. Deze natuurplek ademt namelijk de essentie van mijn werk. Neem 2 minuten de tijd voor onderstaande video en ervaar zelf wat deze bijzondere plek met je doet.

Experience your Nature!


Tuinontwerp
Van Mierlo Tuinen

Uitvoering
totaaltuin Leende

Ontwerp overkapping
Van Mierlo Tuinen ism VDA Architecten

Beplantingsadvies
Van Donkelaar Groenadvies

Verlichtingsplan
Lichtaan.com

Film

Fotografie/film
Van Mierlo Tuinen

Contact

Klaar voor een natuurlijke wellness beleving in uw eigen tuin?

Van Mierlo Tuinen
Experience
your Nature.

Spoorlaan 3
5751 JM
Deurne

T: +31 0493 84 38 45
M: +31 06 839 839 56
E: info@vanmierlotuinen.nl

Van Mierlo Tuinen is een modern en ervaren ontwerpbureau. Uw tuin is bij ons in goede handen. We zullen u op creatieve wijze verrassen op een manier die echt bij u past.

Wilt u meer informatie of een vrijblijvend gesprek? Neem gerust contact met ons op.

    Lees in onze privacyverklaring hoe we de gegevens uit dit formulier verwerken.