Dit is een tuin waarin alles zit wat je je als tuinbezitter zou wensen. Denk aan ruime terrassen en een stoere overkapping met buitenkeuken, maar ook prachtige natuurlijke beplanting met avontuurlijke paadjes om op ontdekking te gaan. Het is een heerlijke natuurlijke wellness-beleving waarin de seizoenen de hoofdrol spelen en waarin je vanzelf op avontuur gaat en kunt ontspannen.

Deze fotoreportage is gemaakt in augustus en oktober, in het derde en vierde seizoen van de tuin. Je kunt goed zien hoe de tuin van kleur verandert tijdens de herfst. Tijdens het fotograferen van de tuin vonden er mooie gesprekken aan de keukentafel plaats met de eigenaars, die enthousiast vertelden over hun tuin. Hoe ze dagelijks een rondje lopen, er met veel plezier in werken en menig verjaardag in de tuin wordt gevierd.

Het ontwerp van de tuin is gebaseerd op een aantal logische keuzes. Aan de ene kant wilden we de buren aan het zicht onttrekken, dus hebben we een aantal bestaande volwassen dennen (Pinus nigra) verplaatst. Samen met de groenblijvende Taxuswolken en de palenwand zorgen ze voor privacy, zowel in de zomer als in de winter. Aan de andere kant van de tuin kijkt men uit over het prachtige Limburgse landschap, dus daar hebben we de tuin meer open gehouden om van het uitzicht te genieten.

We hebben de overkapping bewust achter de natuurvijver geplaatst. Daar heb je het langste plezier van de zon en om er te komen moet je door de tuin lopen zodat je de plek ervaart. De route naar de overkapping is avontuurlijk gemaakt met een fraaie loopvlonder, halverwege een pauzeplek met twee fijne stoelen en een avontuurlijk paadje door de beplanting. Eenmaal op het terras ontbreekt het je aan niets, met heerlijke relaxmeubels en de buitenkeuken. De natuurlijke vijver zelf zorgt voor leven, waarbij het wateroppervlak de omringende natuur weerspiegelt, zoals de lucht en de Kornoelje en de Larix met hun prachtige herfstkleuren.

In de westerse tuinarchitectuur streven we vaak naar een geperfectioneerd plaatje, maar wij halen onze inspiratie uit de Japanse Wabi-Sabi filosofie. Deze verfrissende benadering laat de natuur op een eerlijke manier zien, met al haar imperfecties, vergankelijkheid en veranderlijkheid. Juist dat veranderlijke zouden we meer moeten omarmen. Meebewegen met de seizoenen. Door in onze tuinen de natuur te ervaren, worden we ons meer bewust van onze eigen plek daarin.

Vandaar onze slogan ‘Experience your Nature.’


Deze tuin is recentelijk opgenomen in dit geweldige boek:
The House of Green | Natural homes and biophilic architecture.

Klik op onderstaande afbeelding voor het volledige nieuwsbericht inclusief de bestel-link:

Publicaties
Boek _ The House of Green
Boek _ Van landschap naar tuin
Artikel _ Ville Giardini


Tuinontwerp
Van Mierlo Tuinen

Uitvoering
Totaaltuin Leende

Ontwerp overkapping
Van Mierlo Tuinen ism VDA architecten

Beplantingsadvies
Ruurd van Donkelaar

Verlichtingsplan
Licht Aan

Fotografie
Maayke de Ridder & Noël van Mierlo

Film
Noël van Mierlo

Contact

Klaar voor een natuurlijke wellness beleving in uw eigen tuin?

Van Mierlo Tuinen
Experience
your Nature.

Spoorlaan 3
5751 JM
Deurne

T: +31 0493 84 38 45
M: +31 06 839 839 56
E: info@vanmierlotuinen.nl

Van Mierlo Tuinen is een modern en ervaren ontwerpbureau. Uw tuin is bij ons in goede handen. We zullen u op creatieve wijze verrassen op een manier die echt bij u past.

Wilt u meer informatie of een vrijblijvend gesprek? Neem gerust contact met ons op.

    Lees in onze privacyverklaring hoe we de gegevens uit dit formulier verwerken.