v Reportage _ Voortuin met Shou Sugi Ban - Van Mierlo Tuinen

Reportage _ Voortuin met Shou Sugi Ban

navigatie naar links
navigatie naar rechts

En zo is ook de voortuin van de Japanse watertuin een feit!

We hebben net als in de Japanse achtertuin met grote zwerfstenen en fraaie bomen gewerkt. Je kunt bijvoorbeeld goed zien dat de Japanse Noot (Ginkgo biloba) zowel in de voor- als in de achtertuin staat. Speciale aandacht krijgen ook de portalen van cortenstaal bij de voordeur en in de tuin. Deze geven de voortuin een moderne look, die in de avond wordt versterkt door de prachtige verlichting.

De bestaande garage was net als het woonhuis helemaal wit en daardoor nadrukkelijk aanwezig. Ons voorstel was om de garage te bekleden met Shou Sugi Ban hout. Door het te bekleden met het zwarte hout komt het woonhuis wat dieper op het perceel te staan en wordt de garage een moderne en eigenzinnige blikvanger met een betere verbinding naar de natuur. De klant zag het meteen helemaal zitten!

De speciale Shou Sugi Ban brandtechniek is geïnspireerd door eeuwenoude Japanse tradities. Naaldhout wordt aan één zijde gebrand waardoor het een unieke koollaag krijgt. De oerkracht van het vuur blijft hierbij zichtbaar in de kleur en textuur van het hout.


Klik op onderstaande afbeelding voor de volledige reportage.

Datum
27 augustus 2019

Fotoreportage van deze tuin
Voortuin met Shou Sugi Ban

Contact

Klaar voor een natuurlijke wellness beleving in uw eigen tuin?

Van Mierlo Tuinen
Experience
your Nature.

Spoorlaan 3
5751 JM
Deurne

T: +31 0493 84 38 45
M: +31 06 839 839 56
E: info@vanmierlotuinen.nl

Van Mierlo Tuinen is een modern en ervaren ontwerpbureau. Uw tuin is bij ons in goede handen. We zullen u op creatieve wijze verrassen op een manier die echt bij u past.

Wilt u meer informatie of een vrijblijvend gesprek? Neem gerust contact met ons op.

    Lees in onze privacyverklaring hoe we de gegevens uit dit formulier verwerken.