En zo is ook de voortuin van de Japanse watertuin werkelijkheid geworden!

Net als in de achtertuin hebben we gewerkt met imposante zwerfstenen en prachtige bomen om een harmonieuze sfeer te creëren. Bijvoorbeeld, de Japanse Noot (Ginkgo biloba) staat zowel in de voor- als achtertuin, wat zorgt voor een mooie verbinding tussen beide ruimtes. Bijzondere aandacht is besteed aan de cortenstalen portalen bij de voordeur en in de tuin, die de voortuin een moderne uitstraling geven die ’s avonds wordt versterkt door prachtige verlichting.

De bestaande garage, net als het woonhuis, was volledig wit en daardoor erg prominent aanwezig. Ons voorstel om de garage te bekleden met Shou Sugi Ban hout viel direct in de smaak bij de klant. Door het te bekleden met dit zwarte hout, wordt het woonhuis dieper op het perceel geplaatst en wordt de garage een moderne en eigenzinnige blikvanger die beter aansluit bij de natuurlijke omgeving.

De speciale Shou Sugi Ban brandtechniek is geïnspireerd door eeuwenoude Japanse tradities. Naaldhout wordt aan één zijde gebrand waardoor het een unieke koollaag krijgt. De oerkracht van het vuur blijft hierbij zichtbaar in de kleur en textuur van het hout.


Benieuwd hoe we de achtertuin hebben vormgegeven, klik dan op onderstaande foto!

 

Publicaties
Boek _ Van landschap naar tuin
Boek _ Tuinboek #3 Hoog.Design


Tuinontwerp
Van Mierlo Tuinen

Uitvoering
Totaaltuin Leende

Ontwerp tuinpaviljoen
Garage _ Van Mierlo Tuinen ism VDA Architecten

Beplantingsadvies
Ruurd Van Donkelaar

Verlichtingsplan
Licht Aan

Fotografie
Noël van Mierlo

Contact

Klaar voor een natuurlijke wellness beleving in uw eigen tuin?

Van Mierlo Tuinen
Experience
your Nature.

Spoorlaan 3
5751 JM
Deurne

T: +31 0493 84 38 45
M: +31 06 839 839 56
E: info@vanmierlotuinen.nl

Van Mierlo Tuinen is een modern en ervaren ontwerpbureau. Uw tuin is bij ons in goede handen. We zullen u op creatieve wijze verrassen op een manier die echt bij u past.

Wilt u meer informatie of een vrijblijvend gesprek? Neem gerust contact met ons op.

    Lees in onze privacyverklaring hoe we de gegevens uit dit formulier verwerken.